Created by Ibnuyusuf Creative

Sekapur Sireh

http://technolutions.com/fw/framework/action/128/apps/blockdevice.png Karya yang didapati di blog ini mengandungi pelbagai tema diantaranya kembara penulis di rantau orang, perkongsian penulis sepanjang pengajian di timur tengah, cerpen islami, artikel-artikel yang bermanfaat yang dipetik di laman sosial yang lain, isu-isu semasa yang dimainkan media di serata dunia, isu politik dalam negara, dan sebagainya.

http://technolutions.com/fw/framework/action/128/apps/blockdevice.png Sekiranya terdapat kelemahan & kekurangan di alu-alukan untuk menegur. Boleh di e-mailkan kepada elfarisi_islamique@yahoo.com atau menghantar mesej di akaun sosial Facebook Anas Abd Rahman.

Kenali El Farisi

Saya merupakan mahasiswa dari Universiti Mu'tah, Jordan, pengkhususan dalam Fiqh Wal Usuluh. Seorang penulis sambilan di teratak tintaelfarisi ini. Jika sesuai, anggaplah saya sebagai salah seorang rakan berbicara. Saya akan meluangkan masa untuk membantu.

-Selamat Berbicara-

Pengikut

Sabtu

Majlis Aidilfitri & AGM KMKJ

Salamullah alaikum pembuka bicara...

apa yang ingin saya kongsikan disini mungkinlah tidak seberapa
Cuma ingin saya nukilkan disini peristiwa ini agar ia menjadi bukti sejarah bahawa kami pernah menjelajah Universiti Yarmouk Irbid..

baru2 ini... kami seluruh mahasiswa kelantan yang berada di universiti mu'tah jordan menerima pelawaan dari Badan Kebajikan Anak Negeri Kelantan untuk menghadiri majlis ramah mesra diantara ahli Kesatuan Mahasiswa Kelantan Jordan (KMKJ).. keterangan mengenai majlis ini seperti dinyatakan di iklan dibawah..

 


Memandangkan majlis tersebut dimulai pada jam 8.00pagi.. manakala jarak antara mantiqah mu'tah dan mantiqah irbid bukanlah sedekat yang disangka.. hampir2 memakan masa 4 jam perjalanan... jadi hal ini memaksa kami untuk bertolak lebih awal bagi melicinkan perjalanan majlis yang berlansung..

Kami diarahkan untuk berkumpul di depan masjid syuhada' mu'tah tepat jam 3.30am.. allah.. kata pepatah indonesia awal bangeeeeett..he3.. warna langit masih gelap disebabkan subuh tika itu berlansung pada jam 5 lebih pagi... jadi, kami didorong untuk tidak tidur pada malam hari dan mengqhadho'nya diatas coster~

Alhamdulillah, segala2nya berjalan lancar. bermula dengan Annual Grand Meeting (AGM), Majlis makan2, pengenalan pimpinan2 KMKJ sesi 2010/2011, ucapan perasmian dari Ust Sulaiman MSD, seterusnya persembahan dari setiap mantiqah, seterusnya majlis bersurai..  selorong dengan tentatif program diatas..


persembahan dikir barat dr mantiqah irbid

antara yang sempat bergambar ketika kami mengumpulkan ex2 mahadianz..taa'ruf pimpinan KMKJ


pemandangan di universiti yarmouk

wallahua'lam...
hidup klate..gomo klate gomo..hehehe..

glosari

mantiqah = zon
coster       = kenderaan awam rasmi di jordan (macam van bersaiz besar)

0 nasihat:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...