Created by Ibnuyusuf Creative

Sekapur Sireh

http://technolutions.com/fw/framework/action/128/apps/blockdevice.png Karya yang didapati di blog ini mengandungi pelbagai tema diantaranya kembara penulis di rantau orang, perkongsian penulis sepanjang pengajian di timur tengah, cerpen islami, artikel-artikel yang bermanfaat yang dipetik di laman sosial yang lain, isu-isu semasa yang dimainkan media di serata dunia, isu politik dalam negara, dan sebagainya.

http://technolutions.com/fw/framework/action/128/apps/blockdevice.png Sekiranya terdapat kelemahan & kekurangan di alu-alukan untuk menegur. Boleh di e-mailkan kepada elfarisi_islamique@yahoo.com atau menghantar mesej di akaun sosial Facebook Anas Abd Rahman.

Kenali El Farisi

Saya merupakan mahasiswa dari Universiti Mu'tah, Jordan, pengkhususan dalam Fiqh Wal Usuluh. Seorang penulis sambilan di teratak tintaelfarisi ini. Jika sesuai, anggaplah saya sebagai salah seorang rakan berbicara. Saya akan meluangkan masa untuk membantu.

-Selamat Berbicara-

Pengikut

Ahad

ramadhan

salam ramahdan kariim,,

d0a saya kepada diri saya serta pembaca yg saya hormati agar kalian sentiasa dilimpahkan rahmat-Nya dan sentiasa tergolong dalam golongan yg diberri maghfirah (keampunan) dari-Nya...,, lebih2 lagi sekarang kita dipilih-Nya untuk berpeluang turut menyertai program RAMADHAN yg dianjurkan oleh ALLAH sejak tahun kedua hijrah lagi... mungkin ada diantara sahabat2 kita yg lain tidak berpeluang utk menyertainya tahun ini kerana tidak mempunyai kelayakan Umur yg Panjang... mujurlah.. Allah lebih menyayangi mereka...
jadi,, perbanyakkanlah mengucapkan syukur kepadanya....

Sebelum saya berceloteh panjang... suka saya membangkitkan persoalan2 yg selalu berlari2 di dalam kotak fikiran saya yg sempit ini..

Macam mana dengan puasa yg berlalu tiga, empat hari yg baru berlalu...?? adakah kita dapat merasakan perubahan berbanding Ramadhan tahun lepas..?? adakah amalan2 kita di bulan ini "similiar levels" (sama tahap) dengan amalan bulan2 lain..??


em,,.................

xde modal le nk tulih gpo niih...

[still in editted....]

0 nasihat:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...