Created by Ibnuyusuf Creative

Sekapur Sireh

http://technolutions.com/fw/framework/action/128/apps/blockdevice.png Karya yang didapati di blog ini mengandungi pelbagai tema diantaranya kembara penulis di rantau orang, perkongsian penulis sepanjang pengajian di timur tengah, cerpen islami, artikel-artikel yang bermanfaat yang dipetik di laman sosial yang lain, isu-isu semasa yang dimainkan media di serata dunia, isu politik dalam negara, dan sebagainya.

http://technolutions.com/fw/framework/action/128/apps/blockdevice.png Sekiranya terdapat kelemahan & kekurangan di alu-alukan untuk menegur. Boleh di e-mailkan kepada elfarisi_islamique@yahoo.com atau menghantar mesej di akaun sosial Facebook Anas Abd Rahman.

Kenali El Farisi

Saya merupakan mahasiswa dari Universiti Mu'tah, Jordan, pengkhususan dalam Fiqh Wal Usuluh. Seorang penulis sambilan di teratak tintaelfarisi ini. Jika sesuai, anggaplah saya sebagai salah seorang rakan berbicara. Saya akan meluangkan masa untuk membantu.

-Selamat Berbicara-

Pengikut

Khamis

UMRAH & ZIARAH JORDAN

umrah..


:عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ أَنَّ رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ
«العُمْرَةُ إِلَى العُمْرَةِ كَفَّارَةٌ لِمَا بَيْنَهُمَا، وَالحَجُّ المَبْرُورُ لَيْسَ لَهُ جَزَاءٌ إِلَّا الجَنَّةَ» 
مُتَّفَقٌ عَلَيْهِ

Bersempena cuti sekolah bulan jun 2011 ini.  Kami mempelawa anda untuk menziarahi Makkah Al-Mukarramah  &  Madinah Al-Munawwarah bagi menunaikan ibadat umrah. Pekej yg kami sediakan kali ini adalah yang termurah berbanding biasa. Harga standard travel di Malaysia kebiasaannya adalah didalam lingkungan RM5900 ~ RM7500. Kami menyediakan Umrah dengan harga RM5700.

Tunggu!!Sebelum terlambat..,
Pihak kami juga menyediakan travel ke negara Jordan secara percuma dengan pakej ini. Tempoh pakej kami ini secara keseluruhan sebanyak 14 hari (tidak termasuk pergi balik) . 10hari berada di tanah suci mekah & madinah manakala baki 4 hari lagi akan dibawa khas dengan ziarah ke tempat2 menarik di sini. Antara tempat2 yang "bakal" menjadi ziarah jordan ini adalah :-


petra - salah satu dari 7 perkara ajaib dunia
laut merah lebih dikenali dengan aqabah
- bersebelahan dengan negara israel
laut mati - laut yg tidak menenggelamkan orang
maqam nabi & maqam sahabat

caslte - tinggalan salahuddin al-ayubi

gua ashabul kahfi - ada diceritakan kisah didalam alquraan
dan pelbagai lagi tempat2 menarik
Jadi, apa tunggu lagi..
Bolehlah menghantarkan nama, no talian yg boleh dihubungi. Ensyaallah pihak kami akan memaklumbalas serta merta selepas maklumat ini dihantar.


 Pendaftaran boleh bermula dari sekarang di e-mail elfarisi_islamique@yahoo.com ataupun di Yahoo Messengger elfarisi_islamique. Sebarang pembatalan juga boleh dibuat sekiranya terdapat keraguan, kecacatan dan kelemahan dari pihak kami. Sekiranya terdapat persoalan bolehlah diajukan di talian tertera dibawah melalui YM & e-mail.
Dibawa khas oleh Hazmi Dimashq Travel,

0 nasihat:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...