Created by Ibnuyusuf Creative

Sekapur Sireh

http://technolutions.com/fw/framework/action/128/apps/blockdevice.png Karya yang didapati di blog ini mengandungi pelbagai tema diantaranya kembara penulis di rantau orang, perkongsian penulis sepanjang pengajian di timur tengah, cerpen islami, artikel-artikel yang bermanfaat yang dipetik di laman sosial yang lain, isu-isu semasa yang dimainkan media di serata dunia, isu politik dalam negara, dan sebagainya.

http://technolutions.com/fw/framework/action/128/apps/blockdevice.png Sekiranya terdapat kelemahan & kekurangan di alu-alukan untuk menegur. Boleh di e-mailkan kepada elfarisi_islamique@yahoo.com atau menghantar mesej di akaun sosial Facebook Anas Abd Rahman.

Kenali El Farisi

Saya merupakan mahasiswa dari Universiti Mu'tah, Jordan, pengkhususan dalam Fiqh Wal Usuluh. Seorang penulis sambilan di teratak tintaelfarisi ini. Jika sesuai, anggaplah saya sebagai salah seorang rakan berbicara. Saya akan meluangkan masa untuk membantu.

-Selamat Berbicara-

Pengikut

Ahad

Subahanallah...

Maha suci Allah,,
Terpana saya sedetik pabila melihat gambar2 ini...


Saya berharap ia memberi kesan kepada iman kita tentang kebenaran ALLAH di muka bumi-Nya ini..


Ia merupakan gambar senaskhah Al-Quraan yang secara nyatanya tidak hangus walaupun berada di dalam van yang sudah hangus dijilat api.. Walaupun hampir 100% dalam van itu terbakar, tetapi dengan kekuasaan ALLAH,, Al-Quraab yang berada di ruangan tempat duduk belakang van itu tidak terbakar dan hanya sedikit terbakar di bahagian kulit Al-Quraan itu..


ini lah rupa van itu..,
jika mahu melihat bagimana rupa Al-Quraan yang terbakar itu klik pada tajuk entri ini atau klik read more


Subahanaallah... Kesimpulannya.,, saya rasa kesemua individu berakal sihat dan sejahtera dapat menyimpulkan ia sendiri..

Wallahua'lam..

0 nasihat:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...